LED verlichting voor theaters

led lighting for theatre

Chassé theater in Nederland

CLS LED voorziet theaters van LED verlichting. Theaters en schouwburgen zijn in de regel gebouwen met hoge ruimtes, waar het dan ook meestal niet eenvoudig is om lichtbronnen bij defecten te vervangen. Vaak is er sprake van het gebruik van halogeen of gloeilampen lichtbronnen als verlichting in publieke ruimtes. Deze keuze werd in het verleden met name genomen vanwege het warme licht van deze lichtbronnen en de mogelijkheid om het licht relatief eenvoudig te dimmen.

Grote nadelen van deze lichtbronnen zijn echter de zeer beperkte levensduur, de lage energie efficiëntie en de grote hoeveelheid warmte die deze lichtbronnen creëren.


CLS heeft vanuit haar achtergrond veel ervaring met het verlichten van theaters en weet exact welke eisen gesteld worden aan de algemene verlichting in theaterruimtes. Zo zijn nagenoeg al onze armaturen perfect dimbaar tot zeer lage waardes en is er de keuze uit maar liefst 3 verschillende dimprotocollen. Tevens bieden we zeer warme lichtkleuren aan om zo goed mogelijk de lichtkleur van halogeen of gloeilampen licht te benaderen.

Zo bied de Ultima series 4 verschillende witte kleur temperaturen. De serie heeft 5 verschillende optische lens systemen namelijk, 8°, 12°, 12°x46°, 30° and 60°.
De Ultima series bespaart tot wel 80% op uw energiekosten ten opzichte van traditionele lichtbronnen.


Een ander armatuur dat veelgebruikt word voor theaters is de Emerald serie. De Emerald serie is een nieuw innovatief en efficiente serie van downlighters. De perfecte vervanging voor traditioneel PL- & CFL downlighters. Designers kunnen kiezen uit lichtstromen tussen 1600 tot 4200 lumen, verkrijgbaar in 2700K, 3000K en 4000K. Keuze uit verschillende dim methodes en 5 jaar garantie!

Voor het bekende Chasse Theater in Nederland werd zelfs een speciaal theater led armatuur ontwikkeld voor gebruik in de grote zaal met een hoogte van maar liefst 15 meter.


Theater LED verlichting kan uw voorstelling een kleine boost geven.


Theater LED armaturen

Downlighter
Ultima
Surface mounted lighting
REVO Basic
theater lighting fixture
Luxo 3 Black

Ruimtes

receptie verlichting

Receptie

bar ruimte verlichting

Bar ruimte

gang verlichting

Gangen & corridors

zaalverlichting

Zalen

sanitaire verlichting

Sanitaire ruimtes

gevel verlichting

Facade & gevel verlichting

Onze recente projecten

Musik Verein, Austria
Musik Verein, Austria

With more than 800 concerts a year,[…]

TivoliVredenburg, The Netherlands
TivoliVredenburg, The Netherlands

On July 3rd 2014, His Royal Highness[…]

Koninklijke Schouwburg, The Netherlands
Koninklijke Schouwburg, The Netherlands

Light design: Romar LED